Gorski koziji sir u hrastovini je pravljen od kvalitetnog kozjeg mleka, po staroj recepturi. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koju nam nudi kozji sir, dovoljan su razlog zašto ga mnogi vide kao lek. Sireve proizvodimo po tradicionalnoj recepturi jer želimo da, pored odličnog ukusa, sačuvamo recepture naših lokalnih sireva. Pored ovog sira Seosko blago vam nudi i druge vrste kozijih proizvoda.
Zreli kozji sir koji je odležao u hrastovini ima veoma specifičan ukus. Hrastovina je bogata taninima, poznata je po svojim antibakterijskim osobinama i iz tog razloga je dobra za zaustavljenje kvarenja.
Koziji sir u hrastovini ima ekstra tvrdu konzistenciju, pikantan ukus i miris. Na Novosadskom sajmu 2017. godine dobio je Veliku zlatnu medalju za kvalitet.
Sir i vino
Uz ovaj sir zaista divnog ukusa najbolje se slažu bela vina Sovinjon blan (Sauvignon blanc) ili Šardone (Chardonnay). U svakom sučaju, bez obzira na preporuke, ne postoje striktna pravila koje se vino pije uz koji sir ili obratno. Svaki uživalac ima svoj ukus i treba da ga oformi probajući što više mogućih kombinacija. Odnosno, uz sir koji nam se sviđa probamo što više vrsta kvalitetnih vina. Najbolje je ono vino koje Vama daje najbolju kombinaciju sa vašim omiljenim sirom.
Recenzije
Još nema komentara.