Sušene shiitake u krem medu – pečurka 10%, med 90%
Poznato je koliko je med zdrav i zašto se smatra super hranom, a kada je u kombinaciji sa šitake pečurkom, koja je svojim sadržajem vitamina, minerala i polisaharida jedna od najlekovitijih pečuraka , dobija se ukusan preparat koji dodatkom u svakodnevnoj ishrani čini vaše zdravlje boljim, kvalitetnijim i spremnim da izbori sa svim izazovima.
Shiitake pečurka (Lentinula Edodes) je poznata kao KRALJEVSKA GLJIVA I ELIKSIR ZIVOTA. Uzgaja se u Kini I Japanu vise od 1.000 godina,
Shiitake pečurka dobar je izvor minerala: Ca, P, Fe, K, Mg, kao i vitamina: A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12, C, E i D.
Sadrže proteine, masti i belančevine.
Bogate su velikim brojem korisnih polisaharida, lentainacina i lentinana kao i kalijumom, magnezijumom, kalcijumom, fosforom, gvožđem i silicijumom.
Shiitake takođe sadrže sve esencijalne amino kiseline, kao i biljna vlakna koja imaju važnu ulogu za probavni sistem.
Dobrobit Shiitake pečuraka za zdravlje zaista je velika.
Osim što suzbijaju virusne infekcije i preventivno deluju na pojavu tumora, snižavaju povišen holesterol i šećer u krvi, te ublažavaju kolitis.
U Japanu se ekstrakt ove gljive smatra lekom protiv hepatitisa.
Svojim blagodetnim svojstvima i širokim spektrom primene Shiitake pečurke će Vam pomoći da potpuno regenerišete svoj organizam i ublažite tegobe.
Pored shiitake u krem medu Seosko blago vam nudi i shiitake sa medom u kesici.
Recenzije
Još nema komentara.